Helppo uunimunakas

Miten tämän nyt aloittaisi... kun en ole kirjoitellut blogiin pitkään aikaan mitään. Resepti kyselyitä on tullut paljon ja olen hyvin pahoillani siitä, etten ole niihin juuri kantaa ottanut. Oma elämäntilanne välilevynpullistuman ja sen leikkauksen takia on ollut kivuliasta ja ankeaa, jonka takia ei ole kauheammin kiinnostanut/voinut tehdä yhtään mitään. Jospa nyt kääntyisi uusi lehti minunkin elämässä ja pääsisin taas laittamaan ruokaa niin kuin ennenkin. Pääsisin myös aloittamaan työt ja liikkumaan normaalisti. Se on tämän hetken tavoite numero 1!

Kesän aikana ruokaa on kuitenkin  valmistettu ja tänään ajattelin, että myöhäisen aamupalan pelastus on munakas. Uunimunakas on helppo valmistaa ja tämän voi toteuttaa jääkaapin tyhjennys- taktiikalla.

Ohjeesta 4 henkilölle
Tarvitset:
6 kpl kananmunia
2,5 dl maitoa
0,5 tl suolaa
0,5 tl sokeria
0,5 tl mustapippuria
1 tl valkosipulijauhetta

Sekaan:
250 g palvirouhetta
100 g fetaa

Päälle:
1 kpl punasipulia
1 prk ranskankermaa
miniluumutomaatteja

Ohje: Lämmitä uuni 200 asteiseksi. Sekoita kananmunat, maito ja mausteet sekaisin ja kaada voideltuun uunivuokaan. Ripottele tasaisesti seoksen päälle feta ja palvirouhe. Paista munakasta uunissa 10 min. Ota vuoka pois uunista ja lisää hieman kypsyneen munakkaan päälle punasipuli, tomaatit ja ranskankerma. Laita munakas takaisin uuniin vielä 10 minuutiksi. Tarjoile aamiaisella tai vaikkapa lounaalla salaatin kera!

Helteisiä kesäpäiviä
Hertta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta