Suussa sulava palvikasleripiiras

Hei horroksesta on herätty! Ehkä tuo aurinko tuolla taivaalla muistuttaa siitä, että kesä on _joskus_ tulossa. Kävästiin jo hakemassa etukäteis rusketusta Aasian puolelta ja ai että miten ihanaa oli. Hyvää ruokaa, lämpöä ja juomaa. Kyllä kelpasi.

Ennen lomaa käväsin paikallisella lihakaupalla, joka sijaitsee ihan kiven heiton päässä kodistamme. Sain mukaani paperikassin, joka sisälsi aivan ihania ja herkullisia tuotteita. Palvikasleria, palvikinkkua, chorizoa ja perinteistä grillimakkaraa. Sain vapaat kädet toteuttaa tuotteista jotain hyvää ja erilaista. Ensimmäisenä vuorossa oli palvikasler, josta tein aivan super maukkaan piiraan. Nappaa resepti taskuun tästä ja käy kurkkaamassa Takaladon liha ja kala kaupan verkkosivut ja tarjonta linkistä, nam!



Pohja: valmis suolainen piirakkataikina /-tai helppo itse tehty piirakkataikina

Tarvitset:
200 g takaladon palvikasleria
10 kpl luumutomaatteja
1 sipuli

Seos:
2 dl ruokakermaa
1 kananmuna
100 g valkosipulituorejuustoa
1 rkl sweet chili kastiketta
0,5 tl mustapippuria
1 tl valkosipulijauhetta
0,5 tl suolaa

Päälle:
1 dl juustoraastetta

Ohje: Painele pohja vuokaan, asettele palvikasler siivut tasaisesti pohjan päälle lisäksi tomaatit ja pilkottu sipuli. Tee erilliseen kuppiin kermaseos, sweetchilin, kananmunan ja mausteiden kera. Kaada seos piiraan päälle, lisää lusikoiden tuorejuusto ja ripottele pinnalle juustoraaste. Paista uunin keskitasolla 200C n. 30min. Niin että piiraan pinta on saanut kauniin värin. 

Hyvää viikonloppua!
Hertta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta