Saunatonttu

Oletko miettinyt joskus, että makkara ei enää grillattuna maistu? Aina samainen setti sinappia ja ketsuppia kylkeen, eikä. Kesällä jääkaapista löytyy aina paketti makkaraa. Kai se on jonkun näköinen hätävara iltapaloille ym. Noh nyt on ratkaisu tylsyyteen! Kun aloin tähän parisuhteeseen minulle kerrottiin tästä herkusta, jota olemme tehneet useasti saunan lämmityksen yhteydessä. Huhu kertoo, että kotiteollisuuden pojat ovat tehneet tätä kautta aikojen, sitä en tiedä että onko se tällä nimellä kulkenut. Kuitenkin herkun nimi on saunatonttu ja sinne voit heittää jääkaapistasi kaikki ylijääneet perunat, paprikat, makkarat ja juustot. Tämä tonttu on valmistettu takaladon herkullisesta grillimakkarasta joka sopi aivan loistavasti joukkoon.


Tarvitset:
3 takaladon grillimakkaraa
5 perunaa
1 suippopaprika
1 sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
100 g aurajuustoa
0,5 dl öljyä
suolaa ja mustapippuria

Ohje: Pilko kaikki ainekset kuutioiksi, lisää öljy ja aurajuusto. Kääri folioon tai foliopussiin. Aseta foliopaketti saunan kiukaalle kun alat lämmittämään saunaa. Kypsennykseen vaaditaan n. 2 tuntia. 

Hertta

2 kommenttia:

  1. Onpas kiva idea! Ehdottomasti pitää laittaa testiin tämä tämmöinen :)

    VastaaPoista
  2. Mitäs helkattia! Originaaliin saunatonttuun ei kuulu peruna :0
    Lisäksi resepti on väitetysti alkujaan Tuomas Holopaisen käsialaa.
    Tämä vale-saunatonttu pitäisi mielestäni nimetä vaikka perunatontuksi, sillä on tärkeää ettei saunatontun kasvispitoisuus kasva dominoivaksi.

    VastaaPoista

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta