Herkulliset hampurilaiset ja jalopeno-valkosipulimajo

Kesä on saapunut ja kuumuus on vallannut koko Suomen. Tämähän tarkoittaa sitä, että grillikansa on noussut viimeistään talviunilta? Nyt tulee resepti jolla voit hurmata vieraasi. Olen elämäni aikana tehnyt monen monta burgeria ja ei sillä, etteivät ne olisi ollut hyviä, mutta tässä hampurilaisessa on vain sitä jotain. Simppelit täytteet, itse tehty maukas majoneesi sekä mehevä briossisämpylä kylkeen niin hyvä tulee. Nappaa resepti talteen!

Ohjeista kahdelle burgerin ystävälle

Burgeripihvit:
400 g naudan jauhelihaa
1,5 tl savuaromia
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
(1 kananmuna)

Sekoita jauhelihan joukkoon mausteet ja aromi. Anna maustua tunti. Anna taikinan olla huoneenlämmössä 30 min ennen paistoa. Paistoaika 2 min per puoli kuumassa grillissä taikka pannulla. 

Valkosipuli-jalopenomajoneesi:
3 kpl kananmunan keltuaisia
n. 6 dl rypsiöljyä
3 kynttä valkosipulia
8 siivua jalopenoja (tai oman maun mukaan)
1/2 tl suolaa
1/2 tl sokeria
1 tl etikkaa

Valmista majoneesi sauvasekoittimella. Laita keltuaiset ja valkosipulit korkean ja kapean kupin pohjalle ja surrauta ne sekaisin. Lisää vähitellen joukkoon öljy nauhamaisesti valuttaen. Kun majoneesi on saostunut lisää joukkoon jalopenot, mausteet sekä etikka. Surrauta vielä sekaisin ja siirrä majoneesi tekeytymään jääkaappiin. Huomioithan majoneesia tehdessäsi, että kaikki ainekset ovat huoneenlämpöisiä. 

Briossisämpylät voit valmistaa itse tätä ohjetta apuna käyttäen > BRIOSSIT taikka ostaa kaupasta valmiita briossisämpylöitä. Esim Akseli Herlevin lanseeramat briossisämppärit on herkkuja!

Väliin muuksi täytteeksi:
Kunnon cheddarjuusto (aito cheddar)
suolakurkkusiivut/ punasipulihilloke
ketsuppi

Kaveriksi:
ranskanperunoita ja kunnon bisse

Super ihania ja herkullisia grillaushetkiä kaikille!
Hertta 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta