Sitruunakana

Tämän viikon ruokalistalle mahtui jo pitkään haaveiltu sitruuna resepti. Olen miettinyt miten ja millä tavalla haluaisin ruoan toteuttaa. Tämä luomus syntyi eilen, kun kävin valmistamaan sitä! Resepti on helppo valmistaa -joten nappaa resepti talteen!

Ohjeesta 4 henkilölle
Tarvitset:
800 g maustamattomia kanan fileepihvejä
150 g mozzarella juustoraastetta
1 iso sitruunan kuori ja mehu
1 iso sipuli
3 yksikyntistä valkosipulia
4 dl kuohukermaa
1 dl vettä
1 kanaliemikuutio
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 rkl sokeria

Pinnalle:
1 sitruuna viipaloituna

Kanan maustamiseen:
suolaa ja mustapippuria mielesi mukaan

Paistamiseen:
öljyä

Ohje: Mausta kanat suolalla ja pippurilla. Paista pinnat nopeasti kiinni kuumalla pannulla öljyn kanssa ja siirrä pihvit uunin kestävään vuokaan. Kuullota silputut valkosipulit ja sipuli pannulla öljyn kera, lisää kermat, vesi sekä loput mausteet, kanaliemikuutio, sitruunan kuori ja mehu. Anna porista miedolla lämmöllä 5 minuuttia ja kaada kastike tämän jälkeen uunivuokaan kanojen päälle. Viimeistele ruoka lisäämällä juustoraaste ja sitruunaviipaleet. Paista uunin keskitasolla 200C 30-40min tai sitten kun ruoan pinta on kauniin ruskea. Anna ruoan levätä paiston jälkeen hetki ennen tarjoilua. Keitä riisi ja tarjoile raikkaan salaatin kera. 

Ihania kokkaushetkiä,
Hertta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta