Herkullinen lohi-juurespelti

 Kasvimaalta perunoita noukkiessa mieleeni juolahti ajatus tästä ruoasta. Arkiruoka koostuu yleensä helpoista aineksista, jota ei tarvitse kovinkaan paljon jatko jalostaa. Tässä ruoassa laitat kaikki ainekset pellille ja uuniin. Okei, kastikkeen joudut tekemään kattilassa. Nappaa herkullinen ohje alta!

Ohjeesta 2-3 henkilölle
Tarvitset:
800 g norjanlohta
2 isoa sipulia
4 yksikyntistä valkosipulia
6 keskikokoista perunaa lohkoina
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 rkl kuivattua ruohosipulia

Kastike:
1 pss blåband bearnaisekastike
1,5 rkl sitruunanmehua
1 tl sokeria
suolaa makusi mukaan

Muuta:
rypsiöljyä

Ohje: Lämmitä uuni 200C. Vuoraa uunin pelti leivinpaperilla. Siisti kala, mausta suolalla ja pippurilla sekä leikkaa perunat ja sipulit isohkoiksi lohkoiksi. Siirrä ainekset pellille ja pirskottele öljyä juuresten päälle. Paista uunin keskitasolla 30-35min. Valmista bearnaise kattilassa paketin ohjeen mukaan. Lisää sitruunamehu ja mausteet joukkoon, ota kala uunista ja kaada kastike kalan päälle. Paista ruokaa vielä 5min uunissa kastikkeen laiton jälkeen. Ota ruoka uunista ja nauti! 

Sen verran uuneista ja perunoista, kalan koosta ym. Ohjeisiin on vaikea kirjoittaa paistoaikoja, koska kaikilla kokkaajilla on erilaiset uunit. Toisilla uudemmat ja toisilla vanhemmat. Meillä on muutaman vuoden vanha uuni joka paistaa todella tehokkaasti. Jos ruokasi jostain syystä ei näytä siltä miltä pitää, voit hyvin pidentää kypsytys aikaa. Perunassa sama juttu, eri lajikkeet. Toiset paistuvat hitaammin ja toiset nopeammin. Meillä kasvimaalla on annabelle perunaa, joka kypsyy antamassani ajassa. Jos käytät yleisperunaa, jossa kuoretkin paksummat, suosittelen pilkkomaan ne joko ohkaisemmiksi tai sitten vain pidentämään kypsytys aikaa ja seuraamaan kypsyyttä kokeilemalla. Kalan fileen paksuus on myös ratkaiseva tekijä ruoanlaitossa sekä lajike. Kirjolohta suosin normaalisti, mutta tässä se olisi kuivahtanut uuniin. Norjanlohi on rasvaisempaa niin se oli parempi vaihtoehto tähän. Minulla pala oli melko paksu, joka ei kuivunut paistaessa. Valitse siis kaupasta paksumpi kalapala kärriisi niin saat mehevää tarjottavaa ruokapöytääsi.

Ihanaa loppuviikkoa!
Hertta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta