Juustoinen lohipiiras

 Onhan kaupan piiras pohjatkin hyviä, mutta oma tekemä on aina oma tekemä. Tämän ihastuttavan ja herkullisen lohipiiraan pohjaan tuli mausteeksi parmesania ja mustapippuria. Pohja on helppo tehdä eikä vie aikaa juuri mitään. Nappaa helppo ja herkullinen ohje tästä!

Irtopohjavuoka 24 cm/ 10 henkilölle 

Pohja:
150 g pehmeää voita
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 dl parmesan lastuja

Ohje: Sekoita ainekset yleiskoneella taikinaksi – n. 10 minuuttia. Levitä taikina irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Nosta taikinaa myös reunoille. Esipaista uunin keskitasolla 10min 200C.

Täyte:
350 g savulohta
200 g ranskankermaa
1,5 dl kermaa
nippu tilliä
1 dl parmesan lastuja
1 dl mustaleima raastetta
1 kananmuna
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl sokeria

Muuta:
tilliä
parmesan lastuja
majoneesia

Ohje: Sekoita kaikki ainekset kupissa sekaisin. Lisää täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista uunin keskitasolla 30min. Anna piiraan jäähtyä ennen tarjoilua. Koristele tillillä, majoneesilla ja parmesan lastuilla. 

Ihanaa alkavaa viikkoa!
Hertta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta